GENIETEN VAN RUST EN RUIMTE IN ALLE SEIZOENEN!

 

Honden (maximaal twee) zijn van harte welkom!  

Andere huisdieren zijn helaas niet welkom.

Wil je bij de reservering aangeven of je 1 of 2 honden meeneemt, wat voor hond(en) het zijn, de naam van de hond(en) en  eventuele bijzonderheden.

Zorg er ook voor dat je hond(en) voldoende gevaccineerd  zijn voor je komt logeren.

Als je incheckt met je hond(en) zorg ik voor voer-drinkbakken en natuurlijk een speeltje. 

In de "hondenlade" van de keuken ligt een stapel oude handdoeken die je kunt gebruiken om de natte kleipootjes te drogen.

 

Hou het wel netjes

De hond(en) moeten goed gesocialiseerd zijn en goed luisteren naar hun baas.

The Wee White Hoose houdt het recht om, zonder waarschuwing vooraf, bij overlast door de hond(en), de eigenaren te verzoeken om te vertrekken.

De betaalde overnachtingskosten worden niet terugbetaald.

Het is niet toegestaan dat de hond(en) alleen in het gastenverblijf worden achtergelaten.

Zorg er als eigenaar van de hond(en) voor dat je altijd de ontlasting opruimt.

In een lade van de keuken vind je “doggie bags”.

Als je onverhoopt een ongelukje hebt op de kamer, informeer mij dan zo snel mogelijk.

Je bent als eigenaar van de hond(en) verantwoordelijk voor alle ongelukjes die gebeuren. Mocht er iets beschadigd of kapot zijn gegaan, de herstel- of reparatiekosten zijn dan voor jou.

 

Slapende honden 

De hond(en) mogen niet op het bed  slapen. 

Ook mogen zij niet op de meubels zitten/slapen in de woonkamer/keuken.

Ik heb het liefst dat je je eigen kleed/mand  meeneemt zodat je hond zich meteen thuis voelt.

 

De Gasten-hond(en)

Zo nu en dan wegdromen als hond heerlijk in het gras of op het schapenvacht op de poef moet natuurlijk kunnen........(met dank aan Jip en Floortje!)

Maar je kunt ook mooi poseren voor The Wee White Hoose en bij de picknickbank! Twee prachtige Border Collies (en lieverds) deden dat super geduldig, maar hebben ook heerlijk gerend in de tuin......en gespeeld in de grote nieuwe tuin.....(met dank aan Fly en Glen!)

Ineens heb je ook een fotomodelletje in de tuin......(met dank aan Charlie!), die na een dagje Schiermonnikoog alleen nog maar met de oogjes dicht van alle indrukken kan dromen.

Is het ene fotomodelletje nog maar amper vertrokken.....komt de volgende je met prachtige bruine ogen vol aankijken of even één oogje openen, een lieve kwispel, maar wel languit in de zon blijven genieten......(met dank aan Sammy!)

En dan....dan heb je ineens een echte "Sir" op bezoek: Sir Henry! Een blije lieverd die maar geen afscheid kon nemen van het groene speeltje.....

 

En 2022 is begonnen met het bezoek van twee bijzonder lieve gasten: Jimi die ondanks dat de poef niet helemaal zijn maat was, toch zichtbaar van het schapenvacht genoot en Roef, die bij aankomst meteen wist welke deur hij binnen wou gaan. 

Zo leuk om steeds weer nieuwe (soorten) honden met allemaal hun eigen karakter te ontmoeten.

Zoals Zep, nieuwsgierig tot en met, alles observeren met grote belangstelling, blij, lief en aanhankelijk. En nog een mooi fotomodel ook! 

Hoe leuk, twee hondengasten tegelijk: Bobby en Freddy.

Bobby de observeerder, de onderzoeker maar gek op een heerlijke aai. Freddy de "ik kom meteen naar je toe, gezellig, wie ben jij?" en heel gefocust op zijn baasje(s).

Twee heerlijke mannekes. 

Het houdt niet op, en gelukkig maar! 

Anders had ik lieve Lotje niet leren kennen. Een "mengelmoesje" met een open blik, enthousiast, nieuwsgierig en prachtige sprekende ogen.  Weer een schat van een hond over de vloer in The Wee Hoose. 

Wat was het genieten de afgelopen dagen met Poema. Op afstand dacht ik dat er een klein lammetje was meegekomen maar nee hoor, een prachtige dwergpoedel met een heel mooie zwart met wit vachtje. Een heerlijk karaktertje, beetje afwachtend maar zo lief en hij heeft zo genoten van het schapenvacht op de poef. Heerlijk! Bij het afscheid kreeg het liefste kleine kusje dat ik ooit gehad heb. Hoe  mooi is dat!?

Op een zonnige maandagochtend mocht ik Floor(tje) weer begroeten. Of beter gezegd: werd ik enthousiast begroet door Floor. Een heerlijke spring-in-t-veld, nieuwsgierig, onderzoekend en daarnaast ook nog eens zo lief, zo zacht en aanhalig. Niet te weerstaan als ze je aankijkt met die prachtige ogen. En af en toe dromerig voor je uitkijken in het zonnetje hoort er ook bij natuurlijk!

En kijk nou! Wie hebben we daar weer? Zep, de prachtige Welsh Terriër. Bij binnenkomst direct een enthousiaste begroeting en de weg naar het gastenverblijf nog niet vergeten. Iedere ochtend, als ik het ontbijt breng, kijkt hij me aan met die prachtige ogen en vraagt even een klein speelmomentje (die hij natuurlijk krijgt!). Bij het afscheid van deze lieverd zelfs een kusje op de wang gekregen. Lief!

Wie hebben we daar weer? De auto uit springen en hoppa direct het grote veld in om te rennen en te spelen! Fly & Glen, twee prachtige Border Collies, weten de weg inmiddels naar hun favoriete plekjes. Fly, de rustige en kusjesgever en Glen, de "ikwilaltijdwelmetdebalspelen".  Heerlijk!

En dan is het kennismaken met een prachtige rustige Rufa. Even wat bedeesd van alle nieuwigheid maar al gauw helemaal in voor een heerlijke belly-rub. De Natuurtuin werd volop benut om heerlijk te relaxen. Wat een lieverd en wat een prachtig fotomodel!

Een paar dagen later mag ik kennismaken met de enthousiaste Bob. Een prachtige "abrikoos" Poedel van 6 jaar oud maar met de energie van een jongeman van 1 jaar. Het was heerlijk om Bob als grote ontdekkingsreiziger te zien snuffelen in alle hoekjes van de Natuurtuin en hem met regelmaat met flapperende oren rond te zien rennen! Bob, met je prachtige donkere ogen: dank je wel dat je ons zo aan het lachen hebt gebracht met je capriolen.

Eindelijk weer een hondengast! En wat voor één....een heerlijk enthousiast, pienter mannetje dat mij in ieder geval binnen een minuut om zijn hondenpootjes heeft gewonden. Hij straalt een energie en blijdschap uit als je ook maar even zijn naam noemt: Joep! Een Border Terriër om verliefd op te worden, ik in ieder geval wel. 

Mijn geluk kan niet op met het bezoek van deze charmante donkerroodbruin harige dame: Floortje. Een dametje Labradoodle met altijd een lach op haar snuitje. Nieuwsgierig, enthousiast, onderzoekend en dapper ook nog: voor het eerst op de veerboot gevaren. Een gaste die je zo om haar wilde haren-pootjes windt met haar mooie donkere ogen. Kortom een lieverd!

Denk je dat het seizoen toch een beetje ten einde loopt...krijg je een prachtige Spaanse dame op bezoek! Je kunt je toch niet voorstellen dat deze lieverd in Spanje afgedankt is. Gelukkig heeft ze een geweldig thuis gevonden in Nederland. Lizzy, met haar  onweerstaanbare ogen, prachtige oortjes en een dribbeltje bij het lopen, heerlijk!  In de Natuurtuin druk op onderzoek met haar neusje over de grond en nieuwsgierig meelopend. Mij was bij de aankondiging van haar komst al beloofd: ze doet een dansje voor wat lekkers en dat doet ze zeker! Heel enthousiast maar ook heel voorzichtig. Lief! 

 

De eerste gast van 2023. 

En wat voor één: Vriend, een Labradoodle die zijn naam volledig eer aan doet!

Wat een verleider met die mooie ogen en prachtige witte krulvacht.

Zijn baasje introduceerde hem al als een "kroelkip" en daar heeft ze niets teveel mee gezegd. Heerlijk tegen je aan hangen en dol op een aai en een knuffel. Vriend was ook dol op de knuffel die voor hem klaar lag op de poef en kon er maar moeilijk afscheid van nemen. Ik ben blij met zo'n goede Vriend!

De tweede gast van 2023....een Belgisch manneke met de swingende naam Jazz. 

En ook hij doet zijn naam volledig eer aan!

Een kleine lieve dondersteen en schoenen"dief".....nou niet echt een dief eigenlijk meer een schoenen"verplaatser". Maar zeg nou eerlijk, als je deze kleine charmante man in zijn prachtige donkere ogen kijkt, vergeef je hem toch alles?

Ikke wel en ik heb genoten van zijn enthousiasme met dat tikkeltje ondeugende. 

Jazz: swing maar gerust eens weer richting The Wee White Hoose!

Ach hoe lief! Mijn eerste Duitse gasthond van 2023. En wat een schatje genaamd Mel. Een manneke op leeftijd: 16 jaar!

Maar zo heerlijk nieuwsgierig en met een open blik de wereld inkijkend. Op zoek naar een aai en even contact.

Ik ben verliefd geworden op dat heerlijke dribbelloopje van hem. Doe het maar eens na op je 16 x 7 = ongeveer 112e  zonder loopstok.

Mel, een oud lief mannetje.

En mijn vierde gasthond: Fien, een lieve dame op leeftijd!

Nieuwsgierig maar ook voorzichtig, eerst even kijken wie er op haar pad komt.

Dan ineens is daar haar snuit tegen mijn hand, een zachte aai over haar koppie met die prachtige bruine ogen.

Met liefde heb ik een eitje voor haar gekookt wat ook met liefde werd opgegeten.... 

Bij de fotosessie kwam haar ware aard naar boven: Fien is echt een fotomodel waarbij ze ook even heerlijk stond te genieten van het zonnetje op haar rug! 

En zeg nou zelf....je smelt toch als je in die mooie bruine ogen kijkt? 

Ohhhh....eindelijk weer eens twee gasthonden tegelijk en dit keer uit België. 

En wat een prachtig stel is het.

Charly, een boerenfox-dame van middelbare leeftijd en Skaya, een Oost-Europese Herder (VEO)-deerne van 2 jaar.

Beiden enthousiast en nieuwsgierig maar bovenal ook reuze lief. De lieve begroeting als ik het ontbijt breng doet me zo goed, een heerlijk begin van de dag! 

Charly & Skaya: ik hoop jullie echt nog eens weer te ontmoeten om samen te ravotten in het grote veld van de Natuurtuin. Dat was nu eigenlijk niet te doen door de sneeuw, dooi, sneeuw en weer dooi was het meer een grote klei-modderpoel....

 

 

****************************************************************************************************

 

Charly & Skaya

Fien

Mel

Jazz

Vriend

Lizzy 

Floortje

Joep

Bob

Rufa

Fly & Glen 

Zep

Floor(tje)

Poema

Lotje

Bobby & Freddy 

ZEP

JIMI 

                                                                                          ROEF

 

 

 

SIR HENRY

 SAMMY

 

 

CHARLIE

 

 

JIP

 

 

 

FLOOR

 

 

GLEN (links) & FLY (rechts)

FLY (links) en GLEN (rechts)

 

 

 

 

 

 

 

 

       ******************************************************************************************************************